17 Agustos'ta yasadigimiz deprem felaketi sonrasinda en büyük eksikligimizin iletisim ve organizasyon oldugu herkes tarafindan tecrübe edilmistir. Ihtiyaç duyulan malzemeler belli bir süre sonrasinda fazlasiyla toplanabilmis ancak çogu zaman dogru yer ve zamanda bulunamamistir. "Afetonline.org" sitesi bir taraftan afet bölgelerinden girilecek verilerle dogru ihtiyaç listelerinin olusturulmasina, diger taraftan ise yardim önerilerinin toplanmasina ve toplanan bu bilgilerin eslestirilmesine imkan saglamaktadir. On-line olarak çalisan database ihtiyaçlarin her an güncellestirilebilmesine, veri girisindeki kriterler ise gerçekten ihtiyaç duyulan dogru malzemelerin toplanmasina olanak tanimaktadir.
Afetonline Projesi ile amaçlanan, salt ihtiyaçlarla yardimlari eslestirecek bir database olusturmak degildir. Siteyi ziyaret edenlerden olusturulan diger bir bilgi bankasi da, bir afet aninda yardim için çagrida bulunulabilecek ve iletisim içinde olunacak gönüllüleri bir araya toplamaktadir. Gönüllüler bilgi bankasi, orta ve uzun vadede afetler konusunda daha bilinçli ve hazirlikli bir grubun olusturulmasi, gerekmesi halinde afetler konusunda belli bir kamuoyu çalismasi yapilabilmesi amaçli olarak da degerlendirilebilecektir.
Projenin ileriki asamalarinda, Türkiye'de 35'in üzerinde il ve ilçeye yayilmis 90 Rotaract Kulübü'nün her birinde proje sorumlularinin olusturulmasi ve olasi afetlerde bu gönüllü gençlerin afet bölgelerinden bilgi girisi ile Afetonline.org'a bilgi akisi saglamasi planlanmaktadir. Böylece Rotaract Kulüpleri afet durumlarinda dogru ve etkin iletisime katkida bulunma görevini üstleneceklerdir.
Proje, Türkiye Ulusal Rotaract Komitesi tarafindan
Project-House danismanliginda yürütülmektedir. Ancak en basindan beri hedeflenen,
bu projeye/konuya ilgi gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluslari ve özel sektör
kurumlarinin da dahil olmasi ile Afetonline'in genis katilimli bir proje
halini almasidir.