www.inet-tr.org.tr bilgi@inet-tr.org.tr
IX. Türkiye'de İnternet Konferansında Vatandaş E-devleti Sorguluyor ?
Türkiye interneti 10 yılını nisanda doldurdu. 11-13 Aralık tarihlerinde İstanbul, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesinde yapılacak. Türkiye'de İnternet Konferansların dokuzuncusunda bu 10 yılın bir değerlendirilmesi yapılacak ve bundan sonrası için ne yapılması gerektigi tartışılacak.
Türkiye'de İnternet Konferansları, Türkiye İnternet Camiasının yıllık buluşma platformudur. Ülkemizde internet ile ilgili grupları biraraya getirerek internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun
dikkatini olabildiğince bu yöne cekmek amaçlarıyla, 1995'den beri her yıl yapılan, ulusal boyutta bir konferans dizisidir.
Konferans bilimsel boyutundan çok bilgi ve tecrübe paylaşımı, Türkiye İnternetin sorunlarına beraberce çözüm arama platformu olarak öne çıkmaktadır.
3 gün 6 paralel salonda toplam 90 oturumun yapılacağı konfernasa 1500 internet uzmanı ve meraklısının katılması bekleniyor. Teması "e-Türkiye" ve sloganı "Türkiye'yi İnternete Taşımak" olan ve internetin tüm boyutlarını kapsamaya özen gösteren konferansda teknolojik gelişmelerin tartışıldığı 81 bildiri, sponsor firmaların 14 teknolojik sunumu, 20 eğitim semineri, 13 panel/
çalışma grubu ve firmaların standlarının yer aldığı bir sergi bölümü olacak.
Konferansta Reha Denemeç ve Kemal Derviş, partilerinin Bilişim ve İnternet vizyonlarını anlatacaklar. E-devlet forumunda vatandaşlar, e-devletden beklentilerini dile getirecekler. 1 ocakta Telekom sektörünün serbestleşmesinin İnternete etkileri, 10 yıllık deneyimin değerlendirilmesi, İnternetin yasal düzenlenmesi, Spam, Bilgi toplumu ve istihdam, düzenleyici kuruluşlar, Bilişim Şurası, DNS Uyuşmazlık Mekanizması, Bilişim Suçları oturumlardan bazıları. Doktorlara
yönelik tüm gün sürecek Tıp Bilişimi Oturumu, Bilişim Güvenliği semineri, "Hacker -craker oturumu", Ağ Güvenliği semineri, İnternet Bankacılığı, Türk Arşivleri, E-eğitim deneyimleri, 3 gün sürecek Linux seminerleri konferansın etkinlikleri arasında.
Konferans açılışında İntel'den, Erik Steeb "Bilgi Toplumuna geciste E-vizyonu gerçeğe dönüştürmek" başlıklı bir konuşma yapacak Konuşmacılar arasında, Mehmet Barlas, Şeref Oğuz, Emre Aköz gibi basın mensupları da var.
Konferansa Internetle ilgili her kesimden katılım olmaktadır. Teknoloji firmaları, servis saglayıcılar, uzmanlar, yöneticiler, araştırıcılar, kullanıcılar, meraklılar katılmaktadır.
Katılım, İnternetle ilgili her kesim ve sektörden değişik ölçülerde olmaktadır. Hukukçular, bankacılar, egitimciler, sağlıkçılar, kütüphaneciler, yazılımcılar, ticaret sektörü ve KOBI'lerden de yer yer katılım gerçekleşmektedir.
Konferansa Akbank ve Şekerbank, Sabancı Telekom ve Eser Telekom, Süperonline, Alcatel, Netaş, İntel, Sun Microsystems, Microsoft, HP, Cybersoft, Pro-g, turk.internet.com ve techologychannel sponsor olmaktadır. Internet Teknolojileri Derneğinin Kurumsal sahipliginde
yapılan konferansa Tüm İnternet Dernegi, Telkoder, Türkiye Bilişim Derneği, Tip Bilişimi Derneği, İnternetevleri Dernegi, ve Linux Kullanıcıları Derneği destek vermektedir.